Fra håndkraft til automatik

Ny semi-automatisk paneringsmaskine til Hvide Sande Røgeri giver bedre, hurtigere og mere rentabel produktion hos den vestjyske fiskebutik.

Der er altid gang i produktionen hos Hvide Sande Røgeri. Den vestjyske virksomhed, som foruden egen produktion, også har eget spisested, hvor gæster valfarter til fra nær og fjern for at smage på de mange hjemmelavede fiskeretter, arbejder for at give danskere friskere fisk fra hav til mave.

Det betyder, at Anders Søegaard, medejer og daglig leder af Hvide Sande Røgeri, og resten af teamet løber stærkt for at imødekomme de mange forespørgsler fra kunder og gæster.

Virksomheden havde i mange år paneret deres rødspættefileter ved håndkraft, men processen blev for omstændig, det tog for lang tid, for mange mandetimer, og virksomheden valgte derfor at gå på udkig efter en semi-automatisk panneringsmaskine.

Her kom Lars fra INGVALD med på råd, hvor vi sammen med Hvide Sande Røgeri skulle finde den bedste automatiske paneringsmaskine til virksomhedens behov.

En anden og bedre verden
Anders Søegaard og de mange ansatte hos Hvide Sande Røgeri var vant til at håndtere rødspættefileter med hånden; fra filetering til panering. Efter at have investeret i en semi-automatisk paneringsmaskine går det nu hurtigere – meget hurtigere.

“Det er simpelthen blevet nemmere for vores personale – de er meget, meget glade for maskinen. Det betyder, at vores folk får overskud til at lave andre opgaver,” siger Anders Søegaard og fortsætter: “Vores paneringsmaskine er unik på mange måder, da den skulle tilpases vores setup. Der var fx et bord, som skulle skænkes. Nu passer den perfekt ind i vores setup, hvor vi derfor har fået et meget bedre produktionsflow i en del af forretningen.”

Oplæring er guld
INGVALD har været med på råd hele vejen fra idé til færdig installation – og så selvfølgelig også oplæring. Maskinen er ikke noget værd, hvis den ikke betjenes korrekt. For INGVALD og alle vores kunder er oplæring en del af pakken.

“Vi har et godt samarbejde med INGVALD. De har altid været gode til at lære os op i brugen af de maskiner, vi har købt. Det betydet meget for os, at når vi har købt maskinen, den er blevet installeret og klar til brug, at vi er blevet introduceret til, hvordan maskinen fungerer, og hvordan vi skal bruge den i den daglige drift. Oplæring er meget, meget vigtigt for os,” siger Anders Søegaard.