Grillpølser som de bør være

Ny røgeovn til Torpegård Slagterbutik giver hurtigere og mere rentable produktion allerede fra dag ét. Mere tid til kunder, mere tid til udvikling, bedre grillpølser.

Den lille familieejede slagterbutik fra Skævinge på Sjælland har været i branchen i mange år. De har altid produceret alt fra (grill)pølser til skinker til bacon – alt sammen hjemmelavet, og selvfølgelig af den absolut højeste kvalitet.

Tid til nyt
Slagterbutikken har i mange kørt med en traditionel røgeovn. Den var begyndt at blive en smule træt, produktionstiden var lang og omkostningerne høje. Tiden var derfor moden til at kigge sig om efter et nyt og mere moderne setup.

Den lille sjællandske slagterbutik, som i øvrigt ligger ude på landet for enden af en markvej, var på udkig efter en røgeovn, der både kunne ryge og koge.

“Vi havde i mange år overvejet, om vi skulle investere i et nyt og mere moderne setup. Vi havde en gammeldags røgeovn. Den var langsom og ikke særlig handy. Vi fik et nys om, at det var muligt at købe en renoveret røgeovn, der passede lige ind i vores produktion – så vi slog til,” siger Henrik Larsen, slagtermester i Torpegård Slagterbutik.

Rygning på rekordtid
I Skævinge og nærområde kender alle smagen af de gode grillpølser. Den hemmelige opskrift får folk fra nær og fjern til at besøge butikken. For mange er det endda blevet en tradition at hente grillpølser hos Torpegård Slagterbutik. Det satte produktionen under maks pres, specielt i forårs- og sommersæsonen, grillpølser sælges i lange baner.

“Vi kunne ikke vente længere. Vi skulle have en ny røgeovn, og det skulle være nu. Vores produktion kører nærmest i døgndrift. Det tog op til 12 timer at ‘køre en gang grillpølser’. Det var derfor en lettelse, at vores nye røgeovn kunne klare en hel produktion af grillpølser på cirka 2.5 time. Vel og mærke fra start til færdigt produkt. Fantastisk.”

Mindre savsmuld
Jo ældre røgeovn, jo mere savsmuld. Mange traditionelle røgeovne bruger savsmuld. Det gør nyere røgeovne ikke. Det skyldes, at fyring med flis er bedre og mere bæredygtigt end savsmuld. Og det har Henrik Larsen også bemærket.

“Vi bruger i dag meget, meget mindre ‘brændstof’ end tidligere. Vores nye røgeovn kan altså klare større produktioner ved at bruge mindre energi. Det er godt for os, og det er godt for miljøet.”

Larsen fortsætter, “jeg kan kun sige, at vi er meget glade for vores køb. Alt fra installation til første produktion har været uden problemer. Og den nye røgeovn kører på flis. Vi sparer rigtig mange penge nu. Efter installationen af vores nye røgeovn, sprang der en sikring. Det løste vi hurtigt, uden problemer. Så jeg har kun positive ting at sige om INGVALD.”

Torpegård Slagterbutik har købt en Compact røgeovn. Her i INGVALD istandsætter vi løbende brugte røgeovn. Til glæde for dig og til gavn for miljøet. Se det komplette overblik over brugte modeller her.