Ny røgeovn, bedre kvalitet, mere volumen og højere omsætning
Man tager en dygtig fagmand, en kvalitetsbevidst kundegruppe og en moderne røgeovn med den rette kapacitet. Resultatet? En øget omsætning på røgvarer, der i forvejen er en indtjeningsmæssigt interessant varegruppe.
Pølsemager Dennis Iversen har siden sin ansættelse i SuperBrugsen, Langeskov, bygget en produktion af kvalitetsrøgvarer op. Butikkens store kundekreds har taget godt imod de nye produkter – endda i en sådan grad, at den oprindelige røgeovn nu er erstattet med en moderne og langt mere effektiv ovn:
“Den gamle røgeovn var god nok at starte op på, men blev hurtigt for lille. Vi havde nået det maksimale, når det gjaldt mængde og kvalitet. Produkterne levede efterhånden ikke op til mine kvalitetsstandarder, fordi der var så stor efterspørgsel,” fortæller Dennis Iversen.
“Det handler om at håndtere produkterne så få gange som muligt undervejs i produktionen. Der var alt for mange arbejdsgange ved den gamle ovn, så tingene tog alt for lang tid. Samtidig var det svært at lave god kvalitet og et pænt, ens produkt.”
MERSALG OG MERVÆRDI
Butikkens ledelse kunne se perspektivet i den udvidelse af produktionen, som en ny røgeovn ville give. Røgvarerne var blevet et vigtigt aktiv for butikken. At sælge koteletter eller hakket kød kan alle butikker.
“Med røgvarerne har vi noget, som andre ikke har. Det er en kompetence og det ekstra, som mange kunder efterspørger,” lyder et par af argumenterne for at investere i en ny røgeovn fra Michael Nielsen, der er souschef i SuperBrugsen.
“Det er en del af vores berettigelse, at vi kan tilbyde kunderne varer, som de her. Der er samtidig god økonomi i den effektive brug af slagterafdelingens råvarer i produktionen af røgvarer,” siger Michael Nielsen.
Dennis Iversen er en ildsjæl, som brænder for det her. Det må ikke være venstrehåndsarbejde. Det betyder også, at han har været med til at skabe mersalg og merværdi for slagterafdelingen og butikken som helhed.
BESØG HOS KOLLEGER MED RØGET SUCCES
SuperBrugsen henvendte sig til Ingvald for at få informationer om og priser på konkrete ovnløsninger, der matchede det store behov i produktionen:
“Vi nærmede os ret hurtigt den model, vi nu har fået installeret. Det virkede blandt andet meget overbevisende, at vi var på tur med Ingvald, hvor vi besøgte nogle kolleger, der havde haft held med deres nye røgeovne. Det var ”vores” maskine, vi var ude at se. Og vi fik feedback direkte fra de kolleger, der brugte ovnene. De kunne blandt andet fortælle om fordele som nemmere rengøring på en maskine, der samtidig var meget robust,” fortæller Dennis Iversen og fortsætter:
“Den ovn, vi søgte, skulle kunne røge, koge, skylle varerne og tørre i en automatisk proces med begrænsede arbejdsgange. Det var samtidig vigtigt, at jeg kunne styre fugtigheden i produktionen, fordi det betyder meget for, om spegepølser modnes hele vejen igennem. Andre vigtige parametre da vi skulle finde en ny ovn, var mængde og nem håndtering. Med den nye ovns kapacitet kan jeg nu for eksempel røge 400 kilo hamburgerryg på 2 gange 6 timer, altså 12 timer, hvor det før ville tage helt op til 10 dage at ryge samme kapacitet. Det har været det helt rigtige valg. Rigtigt, fordi det er en stor investering, der her kan tjene sig selv hjem, da produktionen er øget, produkterne er blevet mere ens i kvaliteten, og arbejdsgangene er blevet færre.”
“Vi har samtidig oplevet en helt perfekt indkøring, hvor der har været support, når vi har haft brug for det. Har der været noget, har der stået en medarbejder fra Ingvald med det samme,” afslutter Dennis Iversen.
DET HELT RIGTIGE VALG
Den valgte røgeovn fra Ingvald har på alle måder levet op til Dennis Iversens forventninger