Nye røgeovne til Slagtergården A/S overgår alle forventninger

Der skulle gå mere end 15 år fra Slagtergården A/S’ første røgeovn til deres nye setup med to af slagsen. Med de nye røgeovne øger slagteren sin produktionskapacitet og sikrer en mere stabil hverdag i produktionen. Win-win, siger en glad slagtermester.

Slagtergården A/S i Slagelse har i generationer produceret alt fra spegepølser til grillpølser. Til skinker og bacon. Og alt derimellem. Alle røgede produkter fandt vej gennem slagterens røgeoven – en fra MAUTING – og der har nærmest aldrig været store udsving eller problemer med produktionen.

Men i år blev det tid til at kigge på nogle nye maskiner. Slagtergården, som ellers har holdt til i Holbæk i generationer, flyttede til Slagelse, og det gav mulighed for at opgradere nogle af de ældre maskiner. Beslutningen var på ingen måde nem. Det er aldrig ligetil at skille sig af med gode og gamle maskiner. Den gamle MAUTING-ovn måtte lade livet og blev skiftet ud med to nye af slagsen. Og det har slagtermester, Karsten Andersen, ikke fortrudt. Tværtimod.

“Vi stod overfor at skulle flytte til en ny lokation. Det gav os mulighed for at finde og erstatte vores gamle røgeovn med en ny. I første omgang troede vi, at vi kun skulle have én ny ovn. Men efter god dialog med INGVALD Christensen A/S blev vi lune på at købe to. Tænk, hvis vi både kunne double vores produktion – og på samme tid gøre det nemmere for os selv i hverdagen. Planlægning i vores branche kan være en udfordring. Men med to ovne er hverdagen allerede blevet så meget nemmere,” siger en tilfreds slagtermester.

To røgeovne giver overskud til mere
Karsten Andersen lægger især vægt på mere fleksibilitet i hverdagen. Med én ovn skulle alt planlægges ned til den absolut mindste detalje. Der var ikke noget, som måtte være overladt til tilfældighederne. Men sådan er situationen ikke længere. Med to røgeovne kan Karsten og hans team nu planlægge bedre og producere mere. Hverdagen er blevet så meget nemmere, siger han.

“Vi har før været ramt af, at vores kapacitet har været udfordret. Røgeovnen kørte jo nærmest non-stop. Men sådan er det ikke længere. Med to ovne kan vi nemlig planlægge og køre produktioner på en mere optimeret facon. Det er bare rart at vide, at vores produktion ikke er afhængig af én maskine. Vi er ikke længere så sårbare, som vi tidligere har været.”

Det er specielt sårbarheden, Karsten understreger. I løbet af de seneste 15 år har den gamle røgeovn dog ikke haft de store udsving. Der har været et par gange, hvor Slagtergården var nødsaget til at ringe efter en livline. Det er dog i småtingsafdelingen, hvis du spørger Karsten. Heldigvis for det.

Oplæring er guld værd
Karsten og hans team har i mange år arbejdet på én maskine – i dette tilfælde en røgeovn fra MAUTING. Det burde ikke kræve den store tilvænning at arbejde på nye de maskiner. Og det har heller ikke være situationen. De nye røgeovne har været nemme at få gang i – og der har ikke engang været de store udfordringer med justering af programmer eller lignende.

“Det har været nemt at handle med INGVALD Christensen A/S. Det er faktisk yderst tilfredsstillende, når vi kigger tilbage på det hele. I dag står vi med to nye røgeovn og meget bedre muligheder for at servicere vores kunder – og uden at gå på kompromis med noget her i huset. Fantastisk service, intet mindre. Og oplæring fra teknikeren har været guld værd. Det er rart, at når vi køber to røgeovn, at vi så hurtigt har fået gang i produktionen på begge. Det er godt arbejde.”

Karsten Andersen og Slagtergården A/S har købt to røgeovne fra MAUTING. INGVALD Christensen A/S har været med hele vejen fra rådgivning til køb til montering og klargøring.

Hvis du kunne tænke dig at vide mere om røgeovne fra MAUTING, og hvordan de kunne styrke din produktion, er du altid velkommen til at hive fat i os. Vores telefoner er åbne. Du kan også sende en mail på [email protected].