UVC-lys i kampen mod bakterie­spredning

Spredning af bakterier er en af fødevarebranchens største trusler. Det blev bekræftet i sommeren 2014, da listeriasagen brød løs, og en masse rullepølse pludselig måtte kasseres.

Listeriasagen højnede opmærksomheden omkring det sterile klima, og netop her kommer UVC-lys ind i billedet. Lyset sikrer en eliminering af de mikroorganismer, der findes i luften som for eksempel smittekim, vira, gærsvampe og skimmelsporer.

Der findes forskellige enheder, som afgiver det effektive lys. Nogle renser luften i rummet, og andre kan blandt andet rense transportbånd og bakteriefyldte flader.

“På grund af listeriasagen der også ramte os, ønskede vi at beskytte vores produktion endnu bedre og investerede derfor i UVC-lys. Rengøring og hygiejne er selvfølgelig det vigtigste, men lyset har givet det sidste. Vores egenkontrol viser, at bakterier ikke længere har nogen grobetingelser her hos os. Lyset har simpelthen ødelagt eventuel næring til dem,” lyder det fra Michael Geertz, der er direktør hos BF Oks A/S.

Enhederne er meget populære blandt vores kunder og med en virkningsgrad på helt op til 99,99 procent, er det også svært at få armene ned.

Maskinerne kan med fordel bruges i kølerum-, forarbejdnings-, opskærings- og pakkerum samt i videnskabelige laboratorier.

Se vores UVC produkter her

Læs også artiklen om UVC lys på foodsupply.dk